Over Koekeloere

De boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven valt en waar kinderen veel ruimte hebben om te spelen. Voor veel kinderen is het contact met dieren en de natuur een bijzondere aanvulling op de thuissituatie.

Koekeloere heeft een grote, omheinde speelplaats, waar ze kunnen spelen en ontdekken. Deze is ontwikkeld met als doel 'natuurlijk buitenspelen', de natuurlijke elementen die in de fantasie van het kind van alles kunnen zijn en zo steeds opnieuw een omgeving vormen die uitdaagt tot verschillende soorten spel. De kinderen kunnen zich op deze manier al spelend ontwikkelen in een uitdagende en veilige omgeving. Ook is er een moestuintje waar diverse groenten en fruit worden geteeld in de lente- en zomermaanden.


Dagelijks gaan we naar de boerderij, bij de koeien en de kalfjes kijken. Eerst allemaal een overal en laarsjes aan, en dan de boer op. Zowel bij de koeien als op de speelplaats hebben kinderen de mogelijkheid het boerenleven na te bootsen. Zo hebben we de kruiwagentjes en schepjes in de stal al klaar staan, en zijn er traptractors aanwezig om net als de boeren het voer te verplaatsen. Ook kunnen we dagelijks langs de dierenweide, met kippen, konijnen en een paardje. Daar kunnen de kinderen de dieren verzorgen en knuffelen.

Voor het vrije spel, is de groepsruimte ingericht in speelhoeken, zoals een keukentje, bouwhoek en een relaxhoek. De kinderen mogen dan zelf bepalen wat ze willen doen. De groepsruimte heeft een rustige uitstraling, zodat uw kind niet te veel prikkels krijgt maar toch uitgenodigd wordt tot spel.

Naast het vrije spel dat wordt aangeboden, werken wij ook met thema’s. Deze thema’s worden zo uitgevoerd dat het aansluit op onze natuurlijke visie en worden seizoenen meegenomen in het activiteiten aanbod van de thema’s.
GGD Inspectie

Koekeloere krijgt periodieke standaard inspecties van de GGD. Hieronder vindt u de rapporten per periode.

april 2012
oktober 2013
september 2014
december 2014
november 2015
december 2016
september 2017